Empowers your senses

Samen gunnen en helpen wij mensen om puur te genieten van alles wat het leven de moeite waard maakt. Het zijn vaak de kleine, eenvoudige dingen in het leven waar geluk te vinden is. Onze zintuigen zijn essentieel om dit geluk te ervaren. Door onder andere de ontwikkeling en productie van kwalitatief hoogwaardige contactlens- en oogverzorgingsproducten dragen wij hier ons steentje aan bij.

seperator

Dutch Premium Quality

in het oog, in het hart
In deze tijd van individualisering is aandacht voor elkaar en onze omgeving belangrijk. Wij zien onze klanten, weten wat hen bezighoudt en wat hun wensen zijn. Onze focus ligt daarbij op de kwaliteit van onze producten en op het welzijn van (de klanten van) onze klanten (wereldwijd). Oté biedt kwalitatief hoogstaande contactlensvloeistoffen, oogdruppels en oogsprays, geproduceerd in Nederland met hart voor onze klant en onze omgeving. Onze producten helpen mensen alles wat het leven de moeite waard maakt ten volle te ervaren. Zij kunnen puur genieten, iets wat we hen gunnen en waar we trots op zijn. Een organisatie kan niet zonder goede, betrokken, bevlogen medewerkers. Bij Oté is ‘de mens’ achter de werknemer heel belangrijk. De Oté familie vormt het hart van ons bedrijf. Zonder kloppend, gezond hart is er geen Oté. Dit gevoel van elkaar zien, hart hebben voor je klanten, werknemers en omgeving in combinatie met de kwaliteit en de Nederlandse roots van onze producten vatten we samen in ‘Dutch Premium Quality’. Een kreet die we tastbaar maken met ons eigen Oté keurmerk: een hart. Voor ons staat een hart voor leven, zorgen, liefde, vriendschap, aandacht, intuïtie, vrijheid, trots, waardering en respect. Er is geen beter symbool dan het hart om te laten zien waar Oté voor staat: aandacht voor elkaar.

Family

Oté is een echt familiebedrijf waar veel waarde wordt gehecht aan betrokkenheid, aandacht, betrouwbaarheid en authenticiteit. In onze relatie met de Oté Family en onze klanten, leveranciers en andere stakeholders streven we naar een langetermijnrelatie. Hierbij is samen werken aan een gemeenschappelijk doel op basis van wederzijds vertrouwen, gelijkwaardigheid en oprechtheid het uitgangspunt.

 

Onze 5 pijlers

Vooruitstrevend

Vooruitstrevend

Met een frisse blik op de toekomst zien we kansen die niet altijd voor de hand liggen. Het glas is bij ons halfvol. Het streven is om iedere dag een beetje te verbeteren; we zijn niet bang om fouten te maken. Met lef en een tikkeltje brutaliteit verleggen we grenzen.

Puur

Puur

Authentiek, oprecht en no-nonsense; dat is wie wij zijn. Iedereen mag zichzelf zijn. We zijn duidelijk in onze afspraken en daar houden we ons ook aan. Je zorgt goed voor jezelf en voor een ander. Op Oté kun je bouwen.

Verbindend

Verbindend

Door te delen, groeien we samen. Als één grote familie; met collega’s, klanten en leveranciers. We zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar en gunnen ieder het beste. Door onze flexibele instelling vinden we altijd mogelijkheden. De kracht van de persoonlijke aandacht maakt dat we ons thuis voelen bij Oté.

Plezier

Plezier

Alles wat we doen, doen we met veel enthousiasme. We zijn energiek en werken met plezier. Successen beleven en vieren we samen. Met humor weten wij mensen te raken. We zijn gastvrij en proberen het anderen naar de zin te maken.

Verfrissend

Verfrissend

Vrolijk, kleurrijk en optimistisch. Zo kijken we naar de wereld. We doen de dingen net even wat anders en zijn daarin behoorlijk eigenzinnig. We bedenken creatieve en verrassende oplossingen die soms net buiten de comfortzone liggen. Maatschappelijk verantwoorde oplossingen die binnen onze mogelijkheden liggen pakken we graag aan, om zo ons steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Ondertussen bij Oté

Historie

Al meer dan 40 jaar biedt Oté innovatieve producten op het gebied van contactlensverzorging. Nationaal en internationaal neemt Oté een sterke marktpositie in met de ontwikkeling, productie en verkoop van steriele vloeistoffen in kunststof verpakkingen.

2023

Nieuw design Oté merkproducten

De volledige Oté lijn krijgt een nieuw design, passend bij de nieuwe huisstijl.

2022

Nieuwe stijl

Het nieuwe branding concept met bijpassende huisstijl wordt gelanceerd. Gebaseerd op Picasso: “Er is maar één manier om dingen te zien, totdat iemand ons laat zien hoe ze met andere ogen te bekijken.”

2021

Uitbreiding pand Uden

Door het betrekken van het naastgelegen pand wordt het bedrijfsterrein van Oté flink uitgebreid. Met name logistiek krijgt daardoor meer ruimte en met het Oté Café wordt een sfeervolle, aangename ruimte voor alle medewerkers gecreëerd.

FDA goedkeuring

FDA goedkeuring van Oté Sensation voor de Amerikaanse markt.

2020

Druppels en sprays

De nieuw ontwikkelde productielijn is een feit. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor het uitvullen van oogdruppels en oogsprays. Het innovatieve filtersysteem van Aptar, met wie Oté gaat samenwerken, zorgt ervoor dat Oté haar eigen ongeconserveerde producten kan maken.

Happy Eyes

Start verkoop Happy Eyes, de eerste lijn producten die rechtstreeks aan de consument wordt verkocht. De Happy Eyes productlijn bestaat uit verschillende oogsprays, oogdruppels en oogverzorgingsproducten.

2015

Optimalisatie en professionalisatie

Alle processen binnen Oté worden geoptimaliseerd en er worden veel nieuwe medewerkers aangetrokken. Internationaal breidt Oté uit in gebieden als het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika.

Oté Amerika

En in 2015 start Oté met haar vestiging Oté North America.

2014

Oté UK

In 2014 wordt Oté UK opgericht.

2010

Continue verbetering en vernieuwing

In 2010 lanceert Oté een nieuwe innovatieve productlijn. Er blijft veel aandacht voor verbetering en optimalisatie. Daarnaast probeert Oté haar klant zo goed mogelijk te ondersteunen en inspireren op het gebied van het gehele ondernemerschap.

2009

Barnaux Healthcare

In 2009 wordt Barnaux Healthcare onderdeel van Oté.

2008

High-Tech productie

In Uden wordt een nieuwe, volledig geautomatiseerde productie-unit met de modernste uitvultechniek gebouwd.

2006

Oté Pharma Sol GmbH

Oté Pharma Sol GmbH wordt in 2006 opgericht met een vestiging in Goch. Vanuit hier kan de export naar Duitsland flexibeler en efficiënter verlopen.

1996

Eigen productie

In 1996 wordt het huidige pand met een eigen productie-unit aan de Vluchtoord te Uden in gebruik genomen.

1990

Export

Oté Export BV wordt in 1990 opgericht en zorgt voor een grote uitbreiding van het exportgebied en vele nieuwe mogelijkheden.

1979

Het begin

In 1979 is Oté gestart met het importeren van contactlensvloeistoffen voor de Nederlandse optiekmarkt. Oté begint in1983 als eerste bedrijf in de markt met het verkopen van private label producten, waarna ook eigen merken worden ontwikkeld.

Certificeringen

Oté werkt met DEKRA Certification BV als certificeringsinstituut. DEKRA verricht de conformiteitsbeoordeling van het kwaliteitssysteem en de producten van Oté onder Notified Body nummer CE0344.